Центърът за контрол и превенция на заразните болести публикува първите данни за

...
Центърът за контрол и превенция на заразните болести публикува първите данни за
Коментари Харесай

Данните в САЩ: Деца карат Covid-19 леко, младите като грип, за възрастните е смъртоносен

Центърът за надзор и предварителна защита на заразните заболявания публикува първите данни за сериозността на случаите на инфектираните от ковид в Съединени американски щати.

Статистиката значително удостоверява това, което знаем от Китай. Тя обгръща интервала до 16 март, когато инфектираните са били 4426 (сега са към 7000). За част от инфектираните обаче няма точни данни, по тази причина таблицата е направена върху 2449 случая. Първото число е броят на случаите в цялата възрастова група, второто е измежду тези, за които има несъмнено данни за медицинския им статус.

Прави впечатение, че децата карат заболяването извънредно леко и се заразяват по-рядко. От 123 разказани случаи на инфектирани във възрастовата група от 0 до 19 години няма нито един смъртен случай, няма даже нито едно тежко положение, което да има потребност от интензивно лекуване. Едва 1,6-2,5% са постъпили в болница.



Добре наподобяват нещата и в горната възрастова група - сред 20 и 44 година, където смъртността е колкото от елементарния сезонен грип 0,1-0,2%, а случаите, при които е имало потребност от интензивно лекуване са 2-4,2%.

Картината се утежнява последователно с напредването на възрастта и става сериозна за хората над 65 година

При най-възрастните - над 85 година смъртността доближава 10,4-27,3%.

Общата смъртност се пресмята сред 1,8 и 3,4%.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР